Leesten

Bereken leest

Home / Leesten

Bereken de juiste maat en de wijdte met onderstaande calculator

Type leest:
Kies een type leest. De ronde en carré leest zijn voor herenschoenen. Kinderschoenen worden vervaardigd op een kinderleest, orthese of anti-varus.
Lengtemaat
Kies voetlengte om de exacte voetlengte te gebruiken. Hier wordt door de calculator een overlengte aan toegevoegd om tot de juiste binnenzoollengte te komen.

Wanneer de binnenzoollengte is gekozen zal uw gewenste leestlengte worden gebruikt. Bij de carré leest wordt dan aanvullend op de overmaat 15 mm extra toegevoegd in verband met het neusmodel.
Lengte
mm.
Type balomvang
Bij Balomvang excl. supplement wordt door de calculator een extra omvang van 10 mm toegevoegd aan de balomvang van de voet om ruimte te geven voor een supplement van c.a. 5 mm dik. U geeft dus de op de voet gemeten balomvang in.

Bij Balomvang incl. supplement heeft u zelf de gewenste leestomvang ter hoogte van de bal ingevoerd. Hierbij heeft u zelf rekening gehouden met de extra omvang dat ontstaat door de dikte van uw supplement.
Balomvang
mm.

Maat

Wijdte

Aan deze calculator kunnen geen rechten worden ontleend.

Herenschoenen

TOM Schoenen heeft twee eigen basisleestvormen ontwikkeld. U kent natuurlijk onze ronde leest, maar daarnaast kan uw klant ook kiezen uit modellen die worden vervaardigd op een zeer elegante carréleest. Deze heeft een modieuze ranke vorm, terwijl tóch alle noodzakelijke maataanpassingen door te voeren zijn. De juiste maat kunt u berekenen met de calculator hiernaast.

Ronde leest

Carré leest

Kinderschoenen

TOM Schoenen maakt kinderschoenen op drie typen leesten. Hierdoor zijn we in staat om de perfecte schoen te vervaardigen voor iedere kindervoet. Ook speciaal voor ortheses en corrigerende anti-varusmodellen. Onze maakwijze wordt gekenmerkt door een groot bereik in maatvoering.

Van klein tot groot en van smal tot breed. De juiste maat kunt u berekenen met de calculator hiernaast.

Heeft u een bijzonder verzoek of speciale wens? Dan is persoonlijk contact nooit ver weg. De oplossing meestal ook niet.