FAQ
Home / FAQ

Zijn er nog vragen? Bekijk dan onderstaande FAQ. De vragen zijn in vier categorieën onderverdeeld.

Algemeen geïnteresseerde

Wie zijn we?

TOM Schoenen is een knus, beknopt maar openminded bedrijf die Orthopedische Schoentechnische bedrijven voorziet van semi-orthopedische kinder- en herenschoenen on-demand.

Wat doen we?

Met een eigen fabriek in de van oudsher bekende schoenenregio van Nederland én een select gezelschap van schoenmakers, maken we schoenen naar de functionele en esthetische wensen van de klant. Er zijn vele aanpassingen mogelijk die direct in de schoen verwerkt worden zodat de schoen beter passend en functioneler kan zijn bij zeer diverse problemen.

Waarom doen we wat we doen?

Gezien er zo’n verscheidenheid aan mensen is, is er ook een verscheidenheid aan oplossingen nodig. Omdat de individuele schoenen vanaf nul opgebouwd worden, kunnen in elk component van de schoen aanpassingen worden verwerkt. Dit maakt dat het product letterlijk passend kan worden gemaakt, en TOM Schoenen meer mensen uit de voeten kan helpen!

Waar zijn we te vinden?

TOM Schoenen is gevestigd in het Brabantse Drunen. Indien u langs wil komen willen we u vriendelijk verzoeken eerst contact op te nemen met ons.

Hoe zijn we te bereiken?

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van half 9 tot vijf uur op het nummer: 0416 370176. Tevens kunt u ons mailen met uw vragen, opmerkingen en complimenten via info@tomschoenen.nl

Schoendrager

Wat is een semi-orthopedische schoen of MCO?

TOM Schoenen is gespecialiseerd in het vervaardigen van schoenen met een modulair concept (MCO). Dat betekent dat een schoen op verschillende manieren aangepast kan worden zodat de schoen beter past en uw voeten en lichaam ontlast, door het gebruik van functies.

De semi-orthopedische schoen of MCO wordt ook wel als medisch hulpmiddel gezien en wordt (grotendeels) vanuit de zorgverzekeraar vergoed.

Hoe kom ik in aanmerking?

Gezien een MCO of semi-orthopedische schoen een medisch hulpmiddel is, wordt deze pas verstrekt wanneer een Medisch Specialist de schoenen voorschrijft. Orthopedische schoentechnische bedrijven meten vervolgens de schoenen aan en beoordelen welke functionele elementen noodzakelijk zijn. Orthopedisch schoenmakers in uw buurt vindt u via onderstaande link:

Waar kunt u een orthopedische schoenmaker van goede kwaliteit vinden? – SEMH | Stichting Erkenning Medische Hulpmiddelenzorg

Wat kan ik doen alvorens een afspraak te maken met de schoenmaker?

Neem gerust een kijkje tussen onze heren-, jongens- of meisjesmodellen. Het is prettig om al een voorkeur te hebben of een voorlopige keuze te hebben gemaakt alvorens u de Orthopedisch Schoenmaker ziet. Hij of zij weet dan beter wat uw smaak is, en kan u vervolgens beter adviseren en eventueel, indien nodig, een passend alternatief aanbieden.

Kan ik de schoenen fysiek zien?

Aangezien TOM Schoenen de schoenen produceert naar uw esthetische wensen én de functionele wensen van uw schoenmaker, is er geen schoenenvoorraad mogelijk. TOM Schoenen heeft uitsluitend een voorraad van materialen, en de schoenen worden pas geproduceerd zodra er een (individuele) bestelling wordt geplaatst. Soms zijn er voorbeelden beschikbaar. Vraag uw Orthopedisch Schoenmaker contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden!

Schoenmaker

Welke aanpassingen zijn er mogelijk?

TOM Schoenen onderscheid 3 categorieën aanpassingen.

Hierdoor kan zowel de pasvorm, sluiting, polstering en versteviging als afwikkeling worden aangepast. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de pagina Aanpassingen

Uiteraard denken we ook mee in speciale verzoeken. Graag vragen we u in dat geval persoonlijk contact met ons op te nemen.

Kan ik/mijn bedrijf online schoenen bestellen?

Als Schoentechnisch Bedrijf kunt u één of meerdere accounts aanvragen waarmee u zelf MCO of Semi-orthopedische schoenen kunt bestellen. Handig, want daarmee kunt u zelf de aanpassingen inzien, bestellingen plaatsen en de status controleren!

Mail ons met het verzoek!

Wat is de levertijd?

TOM Schoenen streeft ernaar om de schoenen te voltooien in 15 werkdagen na de bestelling. Onze reguliere verzendingen vinden plaats op vrijdag.

Vanzelfsprekend kunnen levertijden tijdens vakanties of feestdagen oplopen.

Hoe accuraat is de Leestcalculator?

Onze fysieke maattabellen hebben een digitale transformatie ondergaan. Dat betekent dat uw ingevoerde maten een uitkomst geven in plaats van het (oneindige) geblader naar onze tabellen.

Uiteraard kan de calculator geen voetvorm of standsafwijkingen herleiden en ook niet controleren of de ingevoerde maten kloppen! Derhalve blijven we vertrouwen op het inzicht van de Adviseur, die bepaalt of er leestcorrecties nodig zijn om een passende leest te creëren.

Hoe te meten?

Het is aan te raden om de balomvang en voetlengte in belaste stand op te nemen. Door de belasting (en een sok) kan de voetbreedte en de omvang (soms vele) millimeters afwijken van de onbelaste toestand.

De omvangsmaten van leest ter hoogte van de wreef en hiel-wreefmaat zijn inclusief de extra omvang van een steunzool. Om deze maten correct te kunnen meten zou het staan op een steunzool wenselijk zijn.

Geven jullie ook workshops?

Zeker! Contact ons voor de mogelijkheden voor (kleinschalige) workshops op jullie of onze locatie.

Welke informatie van de klant mag ik doorgeven?

TOM Schoenen ontvangt graag veel informatie over de voeten, schoenen en wensen, en weinig persoonlijke informatie over de klant. Geboortedatums willen we dus niet weten!  Naam en klantnummer volstaan.

Wat als…

De voet te smal is?

Smaller dan onze standaard leest (heren wijdte 6, kinderen wijdte 2) kunnen we niet gaan. Soms kan er nog gebruik gemaakt worden van een ander type leest, maar indien de balomvang meer dan een centimeter minder is dan deze smalste wijdtematen ,is de kans groot dat er maatwerk vereist is voor uw klant.

Neem gerust contact op indien u twijfelt!

Er een fout(je) is gemaakt?

Vanzelfsprekend zijn we allemaal mensen en niemand is perfect. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus laten we samen in gesprek blijven, wie er dan ook fout zit.

Ps. Controleer altijd voor de zekerheid de orderbevestiging!

De gewenste schoenen uit een oude collectie komen?

Uiteraard kunnen we de “vintage” modellen nog produceren! Het kan echter wel zo zijn dat sommige ledersoorten, denk aan opvallende prents, uit het assortiment van TOM Schoenen zijn verdwenen.

De klant een andere kleur wil?

Zolang de leersoorten in het assortiment beschikbaar zijn, kan u de schoen samenstellen in de kleurkeuze van uw klant. Vanzelfsprekend verwachten we een duidelijke uitleg welk type leder wordt gewenst en waar deze mag worden toegepast.